Mari Wikholmin haastattelu äänilehti Valokiilaan

Tämän luonto pedagogi Mari Wikholmin haastattelun julkaisen oppimispäiväkirjassani esimerkkinä haastattelusta melko vaativissa olosuhteissa. Haastattelu on tehty 15.6.2015 ulkona tuulisella säällä Kuopion Neulaniemessä. Huolellisella mikrofonin käsittelyllä on päästy hyvään tekniseen laatuun. Haastattelu ei ole tarkoitettu radiokäyttöön, vaan Pohjois-Savon Näkövammaiset ry:n äänilehteen Valokiilaan. Tästä syystä ei ole edes pyritty teknisesti ihan radiolaatuun, vaikka kyllä tämä silti olisi käyttökelpoinen. 😀

Tekniikasta on sen verran todettava, että äänityslaitteena käytettiin Zoom h2n äänityslaitetta. Äänityslaitteeseen oli yhdistetty ulkoinen mikrofoni Vivanco EM 239.

Mikrofoni ei ole kovin herkkä, mikä oli etu tuulisissa olosuhteissa. Kukin puhuja sai vuorollaan mikrofonin käteensä ja piti mikrofonia lähellä suutaan, kun puhui. Oikeasti minun olisi pitänyt ojennella mikrofonia, mutta sokeuteni takia se olisi ollut haasteellista.

Näinkin päästiin hyvään tulokseen, kun haastatteluun osallistujat oli hyvin ohjeistettu.

Tässä on Tuomo Burmanin ja Katja Heinosen tekemä luontopedagogi Mari Wikholmin haastattelu.

Haastattelussa kerrotaan tulevasta luontoretkestä Pölhönsaareen. Haastattelu on julkaistu Pohjois-Savon Näkövammaiset ry:n äänilehdessä, Valokiila 14/2015 2.7.2015.

Kuuntele haastattelu tästä:

150615-mari-wikholm-valokiila.mp3

Yksi ajatus koskien aihetta “Mari Wikholmin haastattelu äänilehti Valokiilaan”

  1. Hyvältä kuulosti. Teknisesti juuri sen kuuloinen kuin haastattelun pitää olla. Ulkona on sitä paitsi loistava akustiikka. Ei paljon betoniseinät kaiu. 🙂

Kommentointi on suljettu.